Algemeen Italiaans

Zakelijk ItaliaansNeem nú een cursus en bestel je cappuccino op dat Venetiaanse terras voortaan in het Italiaans!
Of wil je eindelijk eens weten wat er nou precies in die prachtige opera wordt gezongen?


Het Italiaans wordt gesproken door ongeveer 59 moedertaalsprekers in Italië en ongeveer 68 miljoen mensen wereldwijd. Deze prachtige taal maakt, net als o.a. het Spaans en Frans, deel uit van de Romaanse taalgroep. Het huidige Italiaans is uit het Toscaans ontstaan, en lijkt van alle Romaanse talen nog het meest op het Latijn.


 

Groepslessen

U kunt bij ons terecht voor in niveau oplopende taaltrainingen waarin u op een rustig tempo de eerste beginselen worden bijgebracht. Daarna kunt u in vervolgcursussen uw niveau steeds verder verhogen, totdat u het Italiaans voldoende machtig bent om u in alledaagse situaties te kunnen redden. 

 

Wij leren u de taal, zoals een kind zijn moedertaal leert: Passo dopo passo (stap voor stap). Het vocabulaire en de grammatica wordt u op speelse wijze bijgebracht d.m.v. op de praktijk gerichte oefeningen. Alle vaardigheden (luisteren, lezen en schrijven) komen aan bod, maar de nadruk ligt op de spreekvaardigheid. De groepen zijn klein, dus er is ruimte voor voldoende individuele aandacht en de docenten zijn ervaren en bekwaam.

 

Als u een groepscursus met goed gevolg heeft afgerond, ontvangt u een certificaat als bewijs van deelname. 

 

 

Privélessen

In (online) privélessen leveren we maatwerk op alle niveaus. Daarnaast kunnen we u helpen uw spreekangst onder controle te krijgen. Bent u het Italiaans al op een hoger niveau machtig, maar heeft u een hardnekkig Nederlands accent? Dan is onze accent-reductie training iets voor u!

 

Een privécursus hoeft niet altijd volledig individueel te zijn. Samen met uw partner, vriend(in)  of collega, is het nog leuker. Zo leert u op ontspannen wijze het Italiaans vloeiend met elkaar spreken. 

 

 

Voordelen van privélessen ten opzichte van een groepscursus:

 

  • Er is volledige flexibiliteit betreffende niveau en intensiviteit van de cursus. 
  • U kunt dus op elk niveau en op een zelf gekozen datum starten. 
  • U bepaalt zelf of er elke week of elke twee weken een les wordt gerealiseerd. 
  • De dag van de week en het tijdstip op de dag stemt u af met de docent(e).
  • De docent(e) komt voor deze lessen bij u thuis, of volgt de lessen online. 
  • Aansluitend bestaat altijd de mogelijkheid om meer lessen te plannen

Wat onze cursisten zeggen:

"Italië en het Italiaans zijn zo romantisch! Wij wilden het per se leren spreken. En weet je....met een cursus van Eurotaal is het ons gelukt!"

 

Wilt u ook vloeiend Italiaans leren spreken of uw Italiaans verbeteren?

Vul het contactformulier in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.