Taalcursussen


Groepscursussen op locatie

U kunt bij ons terecht voor in niveau oplopende taaltrainingen op diverse locaties. In de beginnerscursus (A1) leert u op een rustig tempo de eerste beginselen van de taal. Daarna kunt u in vervolgcursussen uw niveau steeds verder verhogen, totdat u de taal voldoende machtig bent om u in alledaagse situaties te kunnen redden.

     

Een groepscursus op locatie bestaat meestal uit 12 lessen. De duur van de les is afhankelijk van de groepsgrootte. Een groep bestaat uit maximaal 12 personen. Als u een groepscursus met goed gevolg heeft afgerond, ontvangt u een certificaat als bewijs van deelname. Dit certificaat toont tevens aan dat u voldoende niveau heeft om aan de vervolgcursus deel te nemen. 

 

Eurotaal werkt met beproefde lesmethodes van diverse uitgeverijen. U krijgt dus een boek (of boeken). Soms wordt het lesboek aangevuld met een werkboek en/of digitale oefeningen. Wij leren u de taal, zoals een kind zijn moedertaal leert: stap voor stap. Het vocabulaire en de grammatica wordt u op speelse wijze bijgebracht d.m.v. op de praktijk gerichte oefeningen. Alle vaardigheden (luisteren, lezen en schrijven) komen aan bod, maar de nadruk ligt op de spreekvaardigheid. De groepen zijn klein, dus er is ruimte voor voldoende individuele aandacht en de docenten zijn ervaren en bekwaam.

 

Groepscursussen online

Dezelfde groepscursussen die op locatie worden gegeven, geven we ook online. De inhoud en opzet van de online cursussen is gelijk aan die van de cursussen op locatie. Dat geldt ook voor het lesmateriaal. U heeft les van een ervaren en bekwame Eurotaal docent. Het verschil is dat u er het huis niet voor uit hoeft, en dat de groep nóg kleiner is. Een online groepscursus heeft maximaal 6 personen. Omdat de les online is, kan er in de planning van de lessen ook goed rekening worden gehouden met uw beschikbaarheid. Dat is op locatie minder goed mogelijk. 

 

Ook als u een online groepscursus met goed gevolg heeft afgerond, ontvangt u een certificaat als bewijs van deelname. Dit certificaat toont tevens aan dat u voldoende niveau heeft om aan de vervolgcursus deel te nemen. 

 

Privécursussen op locatie

In privécursussen leveren we maatwerk. We passen onze lessen en het lesmateriaal aan op uw leervraag, niveau en beschikbaarheid. U kunt bijvoorbeeld sterk focussen op één of twee vaardigheden, of alleen op het correct toepassen van de grammatica. We kunnen u ook helpen eventuele spreekangst onder controle te krijgen. Bent u de taal al op een hoger niveau machtig, maar heeft u een hardnekkig Nederlands accent? Dan is onze accent-reductie training iets voor u! Wilt u de taal van het begin af aan goed leren, maar geheel op uw eigen tempo? Ook dat is een reden om voor een privécursus te kiezen. Zelfs voor een stoomcursus kunt u bij ons terecht. 

 

In overleg met uw docent plant u de lessen zoals het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer uw cursus start en hoe vaak en hoe lang u les heeft. Voor zover het past in de agenda van uw docent mag u het zelf aangeven. 

 

Een privécursus hoeft niet altijd volledig individueel te zijn. Samen met uw partner, vriend(in)  of collega, is het nog leuker. Zo leert u de taal op ontspannen wijze vloeiend met elkaar spreken. 

 

Privécursussen online

De privécursussen die op locatie worden gegeven, geven we ook online. De inhoud is gelijk aan die van de cursussen op locatie. Dat geldt ook voor het lesmateriaal en de docenten. De online privécursussen zijn wél goedkopen. Uw docent heeft tenslotte geen reiskosten en verliest geen reistijd. Dat geldt ook voor u. 

 

Ook online privécursussen hoeven niet altijd volledig individueel te zijn. Veel mensen kiezen er juist voor om samen met een familielid, vriend of vriendin de lessen te volgen.